Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΤΟ 2009 !!!!!

Μετά της δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκερ ότι η οικονομική χειροτέρευση της Ευρωπαϊκής οικονομίας ηρθε νωρίτερα απ ότι περιμέναμε , Ηρθε ο Ευρωπαϊκός Επίτροπος ,αρμόδιος για τα οικονομικά , Χοακιν Αλμουνια , να δώσει κατευθύνσεις προς της χώρες μέλη για να αντέξουν την επερχόμενη υφεση.
Σε απλά Ελληνικά :
Ότι υπάρχει κρίση σε όλη την Ευρώπη είναι δεδομένο , όπως και το ότι τα χειρότερα έπονται .
Με αυξήσεις επιτοκίων, πάγωμα μισθών , αύξηση κόστους χρήματος και σαφώς σκληρή πολιτική από τις τράπεζες στις χορηγήσεις δανείων και την επιστροφή των καθυστερούμενων από τα νοικοκυριά.
Οι κατευθύνσεις του κ. Αλμουνια αφορούν Χώρες μέλη που έχουν ήδη κάνει το κουμάντο τους και η οικονομία τους είναι πιο ισχυρή. Τους ζητά λοιπόν , ΤΩΡΑ , να ενισχύσουν με τα πλεονάσματα τους τις επιχειρήσεις και να κάνουν διάφορες επενδύσεις , προκειμένου να κάνει λαμβάνει πίσω χρήματα , όταν τα πράγματα θα γίνουν . . . . . στριμοκωλα !! Για της χώρες που δε διαθέτουν πλεόνασμα ,ούτε λόγος .
Αυτές οι οδηγίες σαφώς δεν αφορούν την Ελλάδα ( που να μείνει σε εμάς πλεόνασμα ! )
Μέσα λοιπόν σ αυτό το δικό μας στριμοκωλιδη , θα μας έρθει και το Ευρωπαϊκό !
Φανταστείτε το τι μας έρχεται ακόμα , τη στιγμή που ήδη η αγοραστική δύναμη των Ελληνικών νοικοκυριών έχει πιάσει πάτο και κάποιοι συνάνθρωποι μας αναγκάζονται να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια και στα σάπια που μένουν στις Λαϊκές αγορές .
Οι τράπεζες θα αυξήσουν τις Δώσεις των δανείων και αφού προβλέπετε ότι οι πολλοί δανειολήπτες δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν , θα προχωρούν σε μέτρα και κατασχέσεις για να πάρουν ότι μπορούν .
Οι κύριοι των οικονομικών θα πρέπει να παρουσιάζουν έσοδα , συνεπώς θα κοιτάζουν να βγάλουν απ όπου μπορούν με μειώσεις δαπανών , πάγωμα μισθών , αύξηση ΦΠΑ , αύξηση στα τιμολόγια κ.α και αφού παρόλα αυτά , το πανί δε θα βγαίνει βρακί , θα ξαμολήσουν ελέγχους σε επιχειρήσεις μικρές ( στις μεγάλες δε πλησιάζουν ) θα καθυστερούν πληρωμές σε συντάξεις με ότι μπορούν να περικόψουν και θα αμολήσουν τροχαία να βάζει πρόστιμα στους δρόμους , όπως και κάθε υπηρεσία που μπορεί να εισπράξει , βάζοντας πρόστιμα με ότι τρόπο μπορούν .
Βεβαίως όλα τα εισπρακτικά μέτρα δε θα φτάνουν ούτε για να τακτοποιήσουν τα . . . . . παιδιά τους οι κυβερνώντες , πόσο περισσότερο για να εμφανίσουν και έσοδα !
Για το πετρέλαιο θέρμανσης δε χρειάζεται να πούμε κάτι , θα έχετε καταλάβει ήδη ότι θα περάσετε το χειμώνα αγκαλιά με το μαγκάλι ! !
Το μόνο που θα μπορούσα να προτείνω σ αυτά που έρχονται , είναι η παροχή , κατά κεφαλή , 200γρ λάδι το μήνα , για διάφορες χρήσεις !
Ο Θεός να βάλει το χέρι του !

Δεν υπάρχουν σχόλια: